ICT diensten

 


Veilig in de cloud

De potentie van de cloud is enorm: meer flexibiliteit, kostenefficiëntie en snel op- en afschalen. ICT Nodig helpt u in uw reis naar de ideale cloudoplossing.

Cloudoplossingen kunnen ook perfect ‘het nieuwe werken’ ondersteunen, zodat uw medewerkers overal en altijd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Het mooie is dat u zelf niet hoeft te investeren. Wij berekenen alleen een eenmalige setup fee en daarna ontvangt u maandelijks één overzichtelijke en gespecificeerde rekening van alle diensten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor onvoorziene uitgaven te staan.

Hosted Exchange, Hosted Desktop, Cloud storage of Online Backup? Alles tegelijk of gefaseerde implementatie, de keuze is aan u!

Wij vertellen u graag hoe


“Omdat ICT gewoon moet werken…”


Sven Pelders, eigenaar ICT Nodig


 • Hosted Exchange

  Wij verzorgen voor u het beheer, het onderhoud, de hard- en software, de beveiliging en de backup van uw Microsoft Hosted Exchange-omgeving tegen een vast tarief per mailbox per maand. De Hosted Exchange server staat in ons datacenter, een professionele beveiligde serverruimte met 24 uur per dag 7 dagen per week bewaking.

 • Hosted desktop

  Het gemak van een standaard Microsoft Office gebaseerde online kantoorwerkplek zonder [lokale] installatie van de software. U heeft alleen een internetverbinding nodig om te kunnen werken op PC, Mac, smartphone of tablet.

 • Cloud storage

  Uw data veilig opgeslagen in de cloud, maar automatisch gesynchroniseerd met uw apparaten voor offline gebruik. Al dan niet gecombineerd met Online Backup.

 • Online backup

  Met Online Backup worden geselecteerde gegevens op uw desktops, laptops en servers automatisch via internet opgeslagen op de opslagsystemen in ons datacenter. De dienst is bedoeld voor netwerken van met opslagbehoeften tussen vijf en enkele honderden gigabytes per systeem.

We zijn met Sven gestart met onze mailserver in de cloud. Snel daarna gekozen om ook online te backuppen en nieuwe PC’s op de werkplek. Goede advisering en ook perfect in de uitvoering. Rob Moonen, Moonen Bouw, Nuth


Uw externe ICT afdeling

Natuurlijk ondersteunt ICT Nodig u ook graag als u uw ICT omgeving op uw eigen locatie gehuisvest heeft. Zo doen we het systeem- en netwerkbeheer van vele bedrijven in diverse sectoren. Beheer van uw de dataopslag en de backup hiervan. Voor onze klanten doen we daarnaast domeinregistratie en hosting van website en mailomgeving. Zo kunt u zich bezig houden met ondernemen en zijn wij uw externe ICT afdeling die 24/7 voor u klaar staat.

Wij vertellen u graag meer

 • Systeembeheer

  Wij beheren uw serverpark en netwerkomgeving. Voeren updates uit en zorgen voor een adequate beveiliging. Daarvoor zijn wij gecertificeerd Microsoft Windows MCSE. Daarnaast beheren we uiteraard ook de PC’s van uw medewerkers en de in gebruik zijnde randapparatuur.

 • Storage

  Een belangrijk onderdeel van uw ICT omgeving is de opslag van uw data. Veilig en redundant uitgevoerd en schaalbare, aan uw bedrijfsnetwerk gekoppelde opslag.

 • Backup

  Wij verzorgen en beheren de backup van uw programmatuur en natuurlijk uw bedrijfskritische data. Daarbij stellen wij procedures op die voorzien in een snelle recovery na een calamiteit.

 • Domeinregistratie en hosting

  Wij verzorgen de domeinregistratie en de hosting van uw internetdomein en website. Op webservers in eigen beheer bij een gerenommeerd webhosting bedrijf in Nederland.


Support helpdesk

Of u nu voor cloud computing kiest of de ICT omgeving liever op een eigen locatie beheert, u kunt altijd gebruik maken van onze helpdesk. Hiervoor sluiten wij een Service Level Agreement (dienstenovereenkomst) met u af waarbij we afspraken maken over de bereikbaarheid en de hoeveelheid tijd per maand die we hieraan besteden. Periodiek overleggen we om eventueel naar boven of beneden bij te stellen.

Onze helpdeskmedewerkers kunnen bij problemen live meekijken met uw medewerkers. Na toestemming van de gebruiker kan dat van op afstand en zo kunnen ze het probleem oplossen. Lukt datonverhoopt niet, dan komen we uiteraard naar u toe.

We helpen u graag verder
Betrouwbare flexibele partner die ons de laatste jaren daadkrachtig heeft bijgestaan tijdens grote veranderingen in onze organisatie waardoor we samen goed voorbereid de toekomst tegemoet gaan.Kevin Linssen, Logistiek Centrum Swalmen BV, Swalmen